Nu ska Dundret bli ännu bättre - året runt

Dundret vintertid är en pärla i absoluta toppklass i landet. Det visar inte minst nomineringen till Årets skidanläggning. Men nu ska Dundret bli ännu bättre, på höjden och på bredden och under alla årstider.

Därför har nu styrelsen för Dundret Lapland tagit beslut om en vision för framtiden som inte går av för hackor.

Det handlar om sommaraktiviteter, utökade boendemöjligheter, ett nytt barnland med mera.

Dundret är en oslipad diamant i vårt Gällivare, full av utvecklingsmöjligheter. Det är nu otroligt viktigt att vi alla tillsammans lyfter den vidare så Dundret blir en gnistrande diamant i vår framtida arktiska småstad i världsklass, säger Jeanette Wäppling ordförande i styrelsen för Dundret Lapland

Dundret ska bli den mest attraktiva och välkomnande arenan för hållbar turism och kunna erbjuda aktiviteter året runt. Befintliga områden ska utvecklas och byggas ut enligt bilden nedan.

Karta över Dundrets områden

Dundret Lapland har idag 140 bäddar, men efterfrågan är mycket större än så och i visionen ingår att hitta markområden för att kunna expandera. Dundret Laplands fokus är tydligt riktat till barnfamiljer, föreningar och elever vid gymnasium att utöva sina aktiviteter efter optimala förutsättningar.

Det krävs investeringar i liftar, snökanonsystem och infrastruktur från bolagets sida och investeringar i fastigheter, butiker, restauranger och aktiviteter från näringslivets sida, säger verksamhetschef Tobias Larsson.

Ett samarbete med Dundret MTB, som ska få bygga två downhillbanor och en pumptrack, är redan på gång och naturligtvis ska även den etablerade vinterverksamheten vässas.

Dundret Gällivare Fjällanläggning AB ska tillsammans med Gällivare Kommuns medborgare, föreningar och näringsliv bli en arena för turism och öka attraktiviteten för oss som bor här." säger Monica Flodström, VD på Dundret Gällivare Fjällanläggning AB.

Dundret Gällivare Fjällanläggning.

Sammanfattningsvis ska Dundret Lapland bli det självklara målet för såväl vinter- som sommarbesökare och för alla Gällivarebor.